CIRKUSKA REZIDENCIJALNA MREŽA 2021 – javni poziv za prijave na umjetničke rezidencije

Putem natječaja ‘Cirkuska rezidencijalna mreža’ udruge Cirkorama iz Zagreba, Cirkus Kolektiv i ROOM 100 iz Splita, Prostor Plus iz Rijeke, Čarobnjakov šešir iz Pule i K.V.A.R.K. iz Križevaca otvaraju svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika i umjetnica. Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene.

Natječaj je otvoren od 22.3. do 5.4.2021. u 23:59, a rezultati će biti objavljeni do 12.4.2021. Prijave se zaprimaju putem obrasca:
https://forms.gle/8uv43VLYG8NFFPQQ6


Pozivamo umjetnike, umjetnice i kolektive suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih umjetnosti da prijave svoje umjetničke ideje i radove u nastajanju na natječaj za rezidencijalnu potporu koja osigurava putne troškove, smještaj, prostor za rad, organizaciju work-in-progress izvedbe, potrebne tehničke uvjete za rezidenciju i izvedbu te medijsku vidljivost.

Prilikom selekcije posebno će se vrednovati projekti koji posjeduju kvalitete inovativnosti, originalnosti, kritičkog promišljanja, refleksivnosti, angažiranosti i interdisciplinarne suradnje. Natječaj je namijenjen prvenstveno regionalnim umjetnicima/ama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova, a otvoren je za sve cirkuske, plesne, glumačke, novomedijske i interdisciplinarne ideje i radove u nastajanju.


Umjetnici/e se sa svojim radovima natječu za slobodne termine za boravak i kreaciju u 2021. godini u pet različitih prostora u Hrvatskoj:
– Cirkobalkana cirkuski šator (Zagreb)
– Mala scena Doma mladih (Split)
– HALA 100 (Split)
– Galerija i izvedbeno-scenska dvorana Filodrammatice (Rijeka)
– Dvorana i kazalište DC Rojc (Pula)
– Klub Kulture (Križevci)


Opis i termini rezidencija u navedenim prostorima dostupni su na:
https://drive.google.com/file/d/182g2oU79HGiAa-oPROhONL6nri6IMKVn/view?usp=sharing

Moguće je prijaviti isti projekt za rezidenciju u više različitih prostora i/ili gradova. Jedna osoba može biti koautor u više prijavljenih projekata.

Cirkuska rezidencijalna mreža planira podržati ukupno 6 rezidencija u pojedinačnom trajanju od maksimalno 15 dana koje se trebaju održati do kraja 2021. godine. Na kraju svake podržane rezidencije umjetnici će izvesti javnu prezentaciju rada u nastajanju i dobiti priliku razgovarati s publikom o prezentiranom radu.

Sve dodatne informacije dostupne su putem e-maila: cirkuskarezidencijalnamreza@gmail.com. Cirkuska rezidencijalna mreža 2021. realizira se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Grada Splita, Grada Rijeke i Zaklade Kultura nova.