KULTURA U AKCIJI – Program neformalnog obrazovanja u Križevcima

Ovaj vikend kreće “Kultura u akciji” u križevačkom Klubu kulture!

Kultura u akciji je projekt neformalne edukacije koji upotpunjava misiju URK-ovog kluba Močvara da zadovoljava različite potrebe mladih ljudi, a koji ih kroz svoje programe, a posebno ovim projektom, educira i otvara im “prozore u svijet”. Ciljevi projekta su omogućavanje kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih kroz neformalno obrazovanje; pružanje obrazovanja u područjima koja nisu zastupljena postojećim oblicima formalnog i neformalnog obrazovanja; razvijanje kreativnosti mladih; poticanje mladih na samoobrazovanje, samoinicijativnost i aktivnu participaciju te poticanje kulturne afirmacije mladih.

U sklopu projekta “Kultura u akciji” u Klubu kulture se od ove subote održava veliki broj radionica za mlade pod mentorstvom stručnih voditelja/ica. Radionice su u potpunosti besplatne, a financira ih Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, Ministarstvo kulture i medija RH te Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Ove sezone mlade očekuju sljedeće radionice:

– Scenska primjena komičnog karaktera
– Likovna radionica “Koga stvorim bude živ”
– Radionica hip-hop plesa
– Upoznaj uličnu umjetnost
– Radionica parkoura
– Radionice zračnog akrobatiranja

Prva na redu je Scenska primjena komičnog karaktera zakazana za subotu, 12. veljače u 10:00 h. Voditeljica radionice je Nikolina Majdak koja se godinama bavi istraživanjem neverbalnog teatra i izvedbe, tijela i pokreta, uvijek polazeći iz polja mogućnosti koje otvara klaun, kao biće koje zapravo reprezentira čovjeka i takozvano ljudsko stanje. Surađuje s mnogim kazalištima i umjetničkim organizacijama na području nezavisne kulture. Stvara i smišlja u okviru svoje umjetničke organizacije. Rad na radionici će se većinom bazirati na glumačkoj tehnici klauna te na korištenju fizikalnosti polaznika/ca i njihovih fizičkih i karakternih osobitosti u svrhu pronalaženja komičnih karaktera koji nam mogu omogućiti rad na scenama i materijalima za izvedbu, kako samostalno, tako i u parovima ili većim grupama.

Prijave su obavezne, a prijaviti se možete do 11. 2. slanjem e-maila na: dijana@klubkulture.org

Projekt Kultura u akciji gostuje u Križevcima kroz partnerstvo URK-a sa Udrugom K.V.A.R.K. i Srednjom školom “Ivan Seljanec” Križevci.

Broj mjesta ograničen na 25. Molimo Vas da poštujete propisane mjere u cilju sprječavanja širenja bolesti COVID-19.