3. CROSSTOWN MUSIC FESTIVAL: LOLITA (Koprivnica) + FLEGMA (Križevci)

Subota 14.02.| Klub kulture Križevci | 21:00
3. CROSSTOWN MUSIC FESTIVAL:
LOLITA (Koprivnica)
+ FLEGMA (Križevci)
Ulaz: besplatan
Lolota

 

 

 

 

 

 

 

Lolita je indie/pop/rock band iz Koprivnice nastao krajem kolovoza 2010. godine. Band čine 3 člana – Antonio Hanžek (bubanj), Karlo Cmrk (bass) i Ivan Grobenski (gitara, vokal).Lolita je nekoliko puta nastupila u Koprivnici, Rijeci (klub Place; Tunel), u Zagrebu (Tvornica, Mali Pogon, ”Kud baš u srijedu” festival; Močvara w/Felon i The Marshmallow Notebooks, KSETu w/ And the Kid, Prostoru Do na ŽURu, u Klubu.w/Orange Strips, Klubu w/Nežni Dalibor…), varaždinskom Rogozu (Vlasta Popić + Lolita) i Umagu (Indirekt fest. w/Shoot me Wendy, The Orange Strips). Početkom 2011. godine snimljen je i Lolitin prvi EP s 8 autorskih pjesama koji je moguće downloadirati putem interneta, a početkom 2013. godine snimljen i prvi LP, koji je izašao u petom mjesecu iste godine u nakladi RockLive promotiona. U veljači 2014. godine izlazi Bombs Away EP, Lolitin drugi EP također izdan u nakladi RockLive promotiona. U planu je snimanje trećeg EP-a početkom 2015. godine.
Bandovi koji su najviše utjecali na našu glazbu su Dinosaur Jr., R.E.M., Husker Du, Fugazi, fIREHOSE, Mega City Four, the dB’s, Joy Division, Soul Asylujm, Uncle Tupelo itd…

Flegma je mladi križevački bend kojeg čine Mislav Bubnjar na basu, Martin Borić na bubnjevima i Luka Baričević na gitari i vokalu. Sviraju zajedno već 3 godine, a kao uzore ističu bendove poput Azre, Pipsa, Kings of Leon. Veselimo se prvoj svirci u klubu:)