25.04. – SKAVILLE FESTIVAL PROMO KONCERT

SKAVILLE FESTIVAL PROMO KONCERT:

Sonic Boom Six u Klubu kulture

http://www.timgmusic.co.uk/pics/hq_band.gif

Sjećate se prošlogodišnjeg prvog Skaville Festivala (www.skaville.org) koji se održao u Križevcima kada je talijanski bend RedSka napravio jednu od najluđih atmosfera u Klubu kulture (www.klubkulture.org)? Obećali smo vratiti se sljedeće godine u proširenom i kvalitetnijem izdanju. Još malo uživajte u neizvjesnosti oko Skaville Festa za ovu godinu, a kako bi vam prikratili isčekivanje, odlučili smo odraditi i jedan Skaville promo koncert kako bi što spremniji dočekali pravo ska ludilo koje će uskoro zahvatiti Republiku Hrvatsku te cijelo nam područje brdovitog Balkana. Više o Skaville Festivalu saznati ćete vrlo, vrlo uskoro.. dotada provjerite službeni myspace profil festivala www.myspace.com/skavillefestival.

25.04.2008. KLUB KULTURE: SONIC BOOM SIX + DEAD FISH + BEETANTONE

Križevački Klub kulture u sklopu Skaville Festivala priprema promo koncert na kojem će nastupiti skupina SONIC BOOM SIX iz Manchestera. Da su miljenici hrvatske publike dokazali su prepunim klubovima i ludoj atmosferi kojom su zarazili publiku u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci. Došlo je vrijeme da isto ponove i u Križevcima u petak, 25. travnja uz podršku mlađih glazbenih kolega, bendova Dead Fish i BeetanTone.

Sonic Boom Six i njihov zvuk najčešće opisuju kao modernu kombinaciju različitih žanrova, od punk rock žestine preko plesnih ska/reggae ritmova do hip hoperskih vokalnih dionica pjevačice Laile. Britanci ih ističu kao najnovije zvijezde tamnošnje underground scene što potvrđuje i preko 150 ostvarenih koncerata i festivala diljem Velike Britanije tokom 2007. godine. Ako vam i dalje nad glavom stoji upitnik, trk na www.myspace.com/sonicboomsix i provjerite kako zvuče. Idealni za pank pogo, za ska manijake i ples do jutra, za repere i mahanje rukama, SB6 uživo zvuče kao idealan bend za urnebesnu koncertnu zabavu.

Support zabavnim Englezima pružit će mladi koprivnički rapcore sastav DEAD FISH koji se opisuju kao kombinacija Cypress Hilla i Rage Against The Machinea sa socijalno angažiranim tekstovima na tragu El Bahateeja iz vremena kada je harao hrvatskom glazbenom scenom, i to sa bendom.

Za kraj, ostaje nam još jedna mlada skupina, zagrebačko-šibenska kombinacija pod imenom BEETANTONE (www.myspace.com/beetantone). Sedmeročlani bend sa trubom i usnom harmonikom te ženskim vokalom piči brzi ska punk sa sporijim dub i reggae utjecajima. Idealni za sve ljubitelje bendova poput Antenata, Paprike Korpsa, Manu Chaoa i sličnih… Osnovani tokom 2007. godine, bend polako, ali sigurno širi svoju fan bazu i skuplja iskustvo svirajući gdje stignu, a još uvijek se čeka njihovo kvalitetnije demo izdanje. Do tada, provjerite u Križevcima kako zvuče uživo nove nade hrvatske ska punk scene.

I za kraj, iz Francuske nam stiže punk rock poslastica zvana LOBSTER KILLED ME (www.myspace.com/lobsterkilledme) koja u sklopu turneje po exyu zemljama slijeće i u Križevce.