2. CROSSTOWN MUSIC FESTIVAL @ KRIŽEVCI

2. CROSSTOWN MUSIC FESTIVAL
Festival koji predstavlja kantautorsku scenu.
Od 17.01. do 21.02. u Klubu kulture u Križevcima.

cmf
 

 

 

 

 

 

 

Počinje drugi po redu Crosstown Music Festival.
Intimno iskustvo klupskog prostora i kontinuirani presjek odlične domaće kantautorske scene u sljedećih mjesec dana predstaviti će Križevcima odlične i aktualne izvođače.

17.01.2014. – ZACK DUST
25.01.2014. – F O R
31.01.2014. – IRENA ŽILIĆ
07.02.2014. – MIKI SOLUS
14.02.2014. – uskoro
21.02.2014. – uskoro

Petak 17.01.2014.| Klub kulture Križevci | 21:00
2. CROSSTOWN MUSIC FESTIVAL predstavlja:
ZACK DUST
Ulaz: besplatan

cas

 

 

 

 

 

 

 

Hrvatski singer/songwriter čiji spoj delta bluesa i roots, country i western glazbe znamo i kao „Americana” otvara drugo izdanje križevačkog kantautorskog festivala. Poznat po odličnim vokalnim sposobnostima poznat je i kao bivši pjevač varaždinske grupe Voodoo Lizards. Njegova solo karijera započela je kad su se dva producenta iz Los Angelesa, Jimmy Rip i Bernard Fowler zainteresirali za njegove tekstove pjesama i vokalne sposobnosti. Debitantski album pod nazivom „Other side of Ocean” je producirao holivudski producent Robi Banerji, a distribuciju za američko tržište prihvatila je izdavačka kuća „Lone Star Music” s kojom ugovore imaju i vrhunski country glazbenici današnjice. Album prvijenac ”Other side of the ocean” je predstavio kroz više od 70 koncerata diljem Kalifornije, a svirao je, između ostalog, i u kultnim klubovima kao što su Rainbow, Whiskey A-Go-Go, Roxy Music i Viper, klubovima u kojima su svoje karijere počinjali i Doors, Johnny Cash, Kinks i Motley Crue.

Početkom 2013.g. počinje suradnja na novom glazbenom uratku imena „Justice“ sa gitaristom Black Crowes-a, nadaleko poznatim i nagrađivanim producentom Marc Fordom. Novi album je završen i trenutno osvaja impresivan uspjeh na ljestvicama američkih radio postaja sa singlom “Good Morning California”.

Ulaz je besplatan.