15.12. – Izložba Željka Fadiga

”34 7133 – MY TIME”

slika.jpg
”MY TIME” – izraz nastao rekomponiranjem digitalnog fragmenta sastavljenog od brojki 347133 čiji oblici vizualno mogu načiniti slova, a koje se neprekidno izmjenjuju na kakvom digitalnom satu dokazujući i pokazujući vrijeme, ovom su prilikom zaustavljene (13:47:33) i pretvorene u likovni izraz individualnog pečata koji je u svome značenju prigrlio sve one trenutke u kojima je stvorena misao o kreaciji. Odnosi se na ideje nastale kao impuls između doživljaja i medija tvoreći tako oblik koji se oslobađa u likovnosti kao ekspresivnoj disciplini s njezinim vlastitim jezikom i vrijednostima. Svaki likovni izraz donosi svoju istinu. On stoji samostalno govoreći za sebe, a ujedno ostavljajući gledatelju prostora za razmišljanje. No, iako stoje samostalno neka likovna djela vezuje zajednička tema, druge pak likovna tehnika, svjedočeći tako o likovnom istraživanju ili pak umjetničkom traženju. Isto je prisutno i u pojedinim motivima koje u većini prožima neka tajanstvena misao, a opet na prvi pogled tako bliska izražena konkretnim (ob)likom.
Svaki trenutak nije možda jednako snažan u smislu emotivno – ekspresivnog naboja, ali je svakako jedinstven i poseban koliko god prolazan bio. Prolazan, ali ne i izgubljen! Doživljen i proživljen, njegov je trag ostao posvuda, prosuo se u beskraj i usput dodirnuo medij, uobličio se u njemu i ostao svjež zauvijek.

Željka Fadiga

O AUTORU:

Željka Fadiga rođena je 25. Ožujka 1985. u Koprivnici. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Križevcima. Trenutno je studentica IV. god. Odsjeka razredne nastave i likovne kulture na Učiteljskom Fakultetu u Zagrebu. Članica je KLK-a. Do sada likovne radove izlagala na nekoliko skupnih izložbi u Križevcima i Zagrebu.

Početak: 20:00h
Ulaz: besplatan