09.02. – Izložba: Alternativni materijali u kreiranju tekstila

Boje u tubi više nisu jedino sredstvo ostvarenja likovnog djela. Sve što nas okružuje postaje ne samo inspiracija već i likovno sredstvo. Naš stvaralački duh našao je način da materijalima, koje svakodnevno vidimo oko sebe, udahnemo život kreirajući od njih nove i zanimljive motive. Svakom promatraču želimo prenijeti bar malo želje da svijet oko sebe shvati kao platno u koje može, uz malo vremena i inspiracije, utkati svoje misli i ideje.
danijela-rad2-712-x-534.jpgnikol-rad2-512-x-384.jpg
Uloga plastičnih vrećica u našim je životima gotovo zanemariva, odnosno ne doživljavamo ih kao predmet koji bi mogao imati neku umjetničku vrijednost.
Različitim materijalima i tehnikama oblikovanja, Danijela je stvorila voluminozne oblike živih boja, koji su vrlo mekani i nježni pri dodiru, a stvaraju dinamičnu reljefnu površinu.
Nikol u svojim radovima istražuje načine postizanja optičke iluzije materijalom kojim se svakodnevno služimo – papirom. Korištenjem tehnike kolaža koja pridonosi reljefnosti površine, te crnim i bijelim pravokutnicima različitih dimenzija koji, postavljeni u određeni odnos, unose dinamičnost i pokret u djelo, postižu se različiti vizualni efekti.
Zahvaljujući suvremenoj tehnologiji, danas je moguće realizirati gotovo svaku ideju za tekstilni uzorak u različitim tehnikama, te se tako dobiveni tekstil može koristiti zasebno, kao tekstil art, ali i u odjevne svrhe.
Nadamo se da smo vas ovom izložbom potaknule na promatranje svijeta oko sebe u drugom svjetlu, pridajući svakodnevnim potrepštinama sasvim novu ulogu…

Autorice: Nikol Jakopic i Danijela Bilić

početak:20:00h