07. & 08.12. – Dvodnevni dobrotvorni koncert za FIVE4KIDS

koncert_five4kids_2007.jpg
Šestorka mlade križevačke glazbene scene s dva strateška partnera iz Zagreba i Zaboka odat će počast dobrotvornoj akciji FIVE4KIDS u dvije večeri narednog vikenda u Klubu kulture, onime što rade najbolje – svirkom, pjevanjem i izmamljivanjem djevojačkih vriskova i uzdaha. Tko će najprije pjevati, a kasnije eventualno koalirati s obožavateljicama odredio je Veliki mandatar objavom sljedeće liste kandidata: petak 7.12. – Luka Belani, Vrtlin Crew, Porota i FNC Diverzant ; subota 8.12. – Saša Huzjak-Hjuz, M.O.T.A., F20 i Proximity.
Dvodnevna ulaznica u petak košta 25 kuna, upad svake večeri je 15 kuna, a ukupan prihod ide u korist akcije za božićno darivanje djece s posebnim potrebama Križevaca. Dođite, plešite, pjevajte, pokažite da ste ljudi!

Cijeli događaj medijski pokrivaju Križevci.info, SoundGuardian.com i Guerilla Radio 96.6 MHz, a podržavaju Klub kulture, Glazbeni forum i Grafocentar Križevci, uz organizaciju križevačke udruge P.O.I.N.T. Za snimljenu glazbu prije, poslije i u pauzama živih nastupa potrudit će se Elf 2.0.
lukabelani.jpg
Luka Belani je mladi kantautor kojeg kritičari predstavljaju kao emotivnog momka iz Križevaca, autora EP-a Out of This World kojim je pokazao svoje vokalno i sviračko umijeće uz glasovir. Prvih godina ovog tisućljeća izvodio je teški rock u sastavu Anđeli, a posljednjih godinu dana svira uz prateći Aromajazz iz Zagreba. Kako na akustičnoj gitari zvuče njegove nove stvari može se poslušati na početku koncertne večeri u petak.
vrtlincrew.jpg
Vrtlin Crew gradi svoju hip hop prepoznatljivost na društveno angažiranim tekstovima uz poneku parodiju o ljudima i situacijama oko njih. Tijekom siječnja 2007. imali su turneju po Bosni u suradnji s bosanskom udrugom POP, a nekoliko puta nastupali su u Zagrebu, Koprivnici i Križevcima.
porota.jpg
Porota, iako u prethodnoj najavi na portalu opisana kao power pop sastav iz Križevaca s masnim hard rock riffovima i ubojitim refrenima, ovaj put u Klub kulture dolazi s posebnim iznenađenjem – akustičnom svirkom za suzno oko i upaljač, uz zborno pjevanje s melodioznim vokalom.
fnc_diverzant.jpg
FNC Diverzant iz Dugava ipak stiže na omiljenu glazbenu destinaciju na alternativnoj karti Hrvatske, kako bi svojim suludo dobrim hitovima uveličali dobrotvorni petak. Iako ih godine lagano stežu oko vrata, diverzantski pank duh jači je nego ikada, pa se očekuje odlična punk rock svirka, posebno za sve sudionike poga.
ljetni_hjuz.jpg
Drugu, subotnju večer otvorit će Saša Huzjak-Hjuz, križevačkoj publici najpoznatiji kao pjevač performance-sastava The Ramones, koji je još donedavno nastupao po široj regiji. Hjuz je također aktivan kao kantautor, a 2005. je izdao album prvijenac So Long. Hoće li i sad izvesti neku od Take Care, Better Life i Hard to Confess, Easy to Blame ili publiku iznenaditi novim akustičnim stvarima, vrijedi doći ranije i provjeriti.
mota_urbanfest.jpg
M.O.T.A. je hip hop petorka okupljena iza akronima za Members of the Art. U dvije godine postojanja surađivali su s mnogim imenima, kako kažu, istinskog hip hopa u Hrvata, te nastupali po Koprivnici, Zagrebu i Križevcima. Iza sebe imaju nekoliko mixtapeova, nižu projekte, a posebno su ponosni na vlastiti studio za snimanje i obradu audio svjedočanstava.
f20.jpg
F20 je dvogodišnji hard rock sastav iz Križevaca. Uz obrade Deep Purple, Van Halen, Cult, Bon Jovija, Nightwish i drugih velikana, imaju sve veći broj autorskih uradaka pa planiraju skorašnji ulazak u studio. Prije dva mjeseca su u Klubu kulture nastupili kao predgrupa Hard Timeu, a što “Mala tvornica zvuka mističnog i kratkog imena” priprema za groznicu subotnje večeri vrijedi doći i poslušati.
proximity.jpg
Proximity je alternativno-progresivni metal sastav iz Zaboka koji se izgrađivao u posljednjih pet godina, mijenjajući postave i nastupajući na festivalima, poput Hrvatskog glazbenog festivala Zabok i O’Rock Festa. Nakon nekoliko promjena članova, više odrađenih koncerata s obradama i degustacijom različitih pravaca, 2005. njihov rad dobiva dodatno na ozbiljnosti. Rezultate glazbenog rada marljivo snimaju, kažu kako se međusobno jako vole i poštuju, a dio te ljubavi rado će podijeliti s Križevcima u top-terminu subotnjeg provoda.
intros.jpg
Podršku akciji izražavaju i članovi mladog križevačkog sastava Intros, koji nažalost nisu u mogućnosti nastupiti za vikend zbog ranije dogovorenih obaveza izvan Križevaca. Svirke kreću od 21 sat, dobrodošli ste svi!